Mire jó a képzés?

A Budapesti Corvinus Egyetem – vagy ahogyan talán ismerősebb, a Közgáz – szakirányú továbbképzései biztos befektetést kínálnak azoknak a logisztikusoknak, akik szeretnék stabil alapokra helyezni vezetői karrierjüket. A logisztika és ellátási lánc menedzsment és beszerzés szakon szerzett tudás a világ bármely supply chain szervezetében megállja a helyét.

10 ok, amiért érdemes…

1. Aki továbbtanul az többet is keres?

Lehet, hogy nem fogják holnaptól felemelni a béredet, de ha új munkát keresel, akkor – ha diplomáid mellett néhány év szakmai tapasztalatot is fel tudsz mutatni – akár 15-20 százalékkal magasabb bért alkudhatsz ki. A munkaadódnak is megéri, ha megszerzed a jelenleg elérhető legkorszerűbb tudást, mert eredményesebben fogod végezni a munkádat. Érdemes tehát egy gyors számítást végezni: mennyi idő alatt térül meg a tandíj összege?

Az MLBKT 2018-as év elején készült felmérése megerősíti a korábbi évek tapasztalatait, miszerint a tanulás jó befektetésnek számít a logisztika területén. Az egyetemi végzettség, a mesterdiploma, a doktori fokozat vagy a másoddiploma (szakirányú továbbképzés) megszerzése akár több, mint bruttó 100-150 ezer forintnyi pluszt jelenthet hónap végén. A másoddiplomával (szakirányú továbbképzéssel) vagy MBA/PhD fokozattal rendelkezők kiugróan magas fizetést érhetnek el.

2. A céged is fizetheti

Tartozik egy szívességgel a főnököd a túlóráid miatt? Itt a pillanat, hogy viszonozza azzal, hogy beiskoláz téged. Gondoltad volna, hogy a logisztikai és beszerzési továbbképzések több mint 90 százalékát nem a hallgatók, hanem a munkaadóik finanszírozzák? A munkáltatók ezzel a befektetéssel kifejezhetik elkötelezettségüket és bizalmukat a legjobb vezetőik iránt.

3. Újabb karrier-lehetőségek

Egy posztgraduális képzéssel a kezedben nagyobb eséllyel pályázhatsz magasabb pozíciókra. Egy jó nevű egyetem oklevelével a nemzetközi karrierre is szép kilátásaid lehetnek. Felnőtteknek is!

4. Kapcsolati hálót lehet építeni

Egy posztgraduális képzés, valljuk be, mindig is elitképzés marad. Az évfolyamtársaid – hozzád hasonlóan – tudásra szomjas, szorgalmas és jövőbe tekintő emberek lesznek, akikkel a barátságból emberileg és szakmailag is profitálhattok később.

5. Motiváció a kiégés határán állóknak

Ha már úgy érzed, kezdesz belefásulni a munkába, ha már nem motivál semmi, akkor egészen biztosan itt az ideje új kihívásokat keresni. Továbbtanulni még mindig kevésbé kockázatos, mint felmondani és más lehetőségre várni. Hidd el, nem késő újrakezdeni!

6. Tapasztalt rókáktól lehet tanulni

Nem szabad elfelejteni, hogy a szakirányú továbbképzés nem doktori képzés! Itt nem tudományos kutatásokban fogsz elmélyülni, hanem az elméleti összegzés mellett gyakorlatias szemléletű tudást is kapsz igazi szakmai nagyágyúktól.

7. Egy év alatt szerezhetsz oklevelet

Igen, valóban. Már két félév alatt is teljesíthető egyik képzésünk, hiszen nincs szükség alapozó kurzusokra. Rögtön a lényegre térhetünk. Ilyen egy év alatt teljesíthető szak a beszerzési menedzsment.

8. Specializálódhatsz

Egy-egy különleges szakon olyan speciális tudásra tehetsz szert, amivel nem sokan szaladgálnak az országban. Itthon szerzett beszerzési egyetemi oklevele például mindössze néhány tucat embernek lehet az országban szeptemberig.

9. Példát mutatsz a beosztottjaidnak

A jó példa márpedig ragadós. Ha beosztottjaid azt látják, hogy nem restellsz újra iskolapadba ülni, ők is érzik majd, hogy hasznos, ha fejlesztik magukat. Motiváló lehet számukra az is, ha megosztasz velük egy-két új gondolatot, amit az órákon hallottál.

10. Tanulni jó

Hidd el, teljesen más lesz visszaülni az iskolapadba érett fejjel. A képzés hozzásegít téged ahhoz, hogy pontosabban megértsd a munkád egyes folyamatainak hátterét. Élvezni fogod!

Persze nem csak előnyei vannak a posztgradnak. Amikor belevágsz egy egyetemi továbbképzésbe, mindenképpen beszéld meg a családoddal és a főnököddel. Az ő támogatásukra nagy szükséged lesz! Jó hír viszont, hogy az MLBKT és a Budapesti Corvinus Egyetem logisztikai és beszerzési szakos posztgraduális képzésein – a hallgatók kérésére – nincs klasszikus vizsgaidőszak, év közben folyamatosan kell teljesíteni a vizsgákat.