Logisztika és ellátási lánc menedzsment

Tematika

oktatokinformacio
Posztgraduális képzésünk 1993-ban indult a Budapesti Corvinus Egyetemen. Azóta a folyamatos fejlődés jegyében rendszeresen megújuló tematikával várjuk a hallgatókat.

Kiknek érdemes választani?

 • Olyanoknak, akiknek a szakmai fejlődéséhez már nem elegendő a vállalaton belüli tudás, magasabb szinten szeretnék szintetizálni ismereteiket.
 • Olyanoknak, akik nem a napi logisztika megszervezésével, hanem ellátási lánc menedzsmenttel akarják tölteni munkaidejüket.
 • Olyanoknak, akik meg akarják ismerni a jó gyakorlatokat, rálátást szeretnének szerezni a nemzetközi trendekre.
 • Olyanoknak, akik a vállalati környezetben megszerzett gyakorlati tapasztalatot szeretnék tágabb kontextusba helyezni.

Elsősorban gyártó, termelő, kereskedő vállalatoknál dolgozó logisztikai és ellátási szakemberek választják a szakot.

Mit lehet megtanulni?

A képzés elvégzésével a hallgató képessé válik:

 • a logisztikai folyamatok rendszerszerű áttekintésére és az ellátási lánc mentén vezetői feladatok ellátására;
 • rendszer szinten átlátni a vállalati határokon átívelő logisztikai folyamatokat, megtervezni és irányítani, valamint fejleszteni annak működését, és összehangolni azt a vállalat más tevékenységeivel és az együttműködő partnerekkel;
 • kezelni a különböző ellátási lánc típusokat és az azokból fakadó speciális menedzsment kihívásokat;
 • felismerni, elemezni és megoldani a vállalati környezetben jelentkező problémákat;
 • nemzetközi ellátási láncok összefüggésrendszerébe helyezve kezelni a logisztikai folyamatokat.

A hallgató a képzés során elsajátítja a készletgazdálkodással, raktárgazdálkodással, beszerzéssel és disztribúcióval, szállítmányozással és logisztikai szolgáltatásokkal, a minőségbiztosítással, a logisztikai információs rendszerekkel és a logisztikai teljesítmény menedzsmentjével kapcsolatos ismereteket.

Szélesebb szakmai kontextusban jártassá válik a vevő- és minőségorientáció, a lean menedzsment, a modern informatikai eszközök és megoldások, az aktuális vám és szállítmánybiztosítási ismeretek, a közlekedéspolitika és logisztikai infrastruktúrával kapcsolatos ismeretek világában.

Megismerkedhet a logisztika környezetvédelmi kihívásaival, aspektusaival, valamint a külkereskedelmi technikákkal, üzleti tervezéssel, konfliktuskezelés technikáival és a tárgyalástechnikával.


„Egy vezető számára ma már elengedhetetlen a vállalati logisztikai folyamatok, illetve az ellátási lánc működésére ható meghatározó üzleti és technikai folyamatok ismerete. Az a tapasztalatom, hogy a magyarországi vállalatok jelentős része még csak most kezdi felfedezni a logisztikai lehetőségben rejlő megtakarítási és fejlesztési potenciált, melynek egyik kiváltó oka a megfelelő szemléletmód hiánya! Ebben a rohanó világban   ma már nem elég csak a jó öreg szakkönyvek nyújtotta tervezési, elemzési és fejlesztési módszerek és eljárások ismerete, hanem proaktívan új megoldásokat kell keresni! A Corvinus Egyetem és az MLBKT által szervezett Logisztika és ellátási lánc menedzsment posztgraduális képzés élvezetes módon segített nekem az új utak keresésében, illetve adott számomra modern, rugalmas ismereteket és vezetői készségeket.” 

Varga Tamás
Logisztikai vezető
MADER Logisztika Kft.


Mitől különleges a Budapesti Corvinus Egyetem képzése?

Az elmúlt évek alatt szakirányú továbbképzéseinken mintegy 180 fő szerzett oklevelet. Eddig közel 8.000 órát oktatott a válogatott, gyakorló szakemberekkel kiegészített oktatói gárda a három szakon.

A képzés különlegessége, hogy egy szakmai szervezet, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) és egy egyetem működik együtt mind a szervezésben, mind a szakmai tartalom fejlesztésében.

Az MLBKT biztosítja, hogy a volt hallgatók inspiráló szakmai közegben maradhatnak a képzést követően is. A társaság rendszeresen szervez vállalatlátogatásokat, alumni találkozót, vitafórumokat.

Tematika

oktatokinformacio

3 comments on “Logisztika és ellátási lánc menedzsment
 1. windowsanTax szerint:

  A favorite of Window Look like customers, expressly in the west, our sliding windows unite advanced technology to into rejuvenated heights in know-how and definite while providing clean-cut, skillful profiles. Facilitated -away distinctive sketch and craftsmanship, working of Window Field’s Sliding Windows is b, fundamental to years of delight and delight.
  https://www.similarweb.com/website/lluminare.com
  Current styling with horizontally horrible sash.
  Can be customized in assorted configurations to wish any space.
  Sash off on dual tube found, ensuring mild sliding.
  ENERGYSTAR qualifying drinking-glass packages.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.