Kinek ajánljuk? Miről tanulhat?

LOGISZTIKA

Önnek való?

 

A képzés elvégzésével hallgatóink képesek lesznek:

  • logisztikai, ellátási lánc folyamatok rendszerszerű áttekintésére és az ellátási lánc mentén vezetői feladatok ellátására
  • Átlátni a vállalati határokon belüli, de az azokon átívelő logisztikai folyamatokat is; megtervezni, irányítani és fejleszteni annak működését, össze tudja hangolni azt a vállalat más belső funkciójával és külső együttműködő partnereinek működésével
  • Kezelni a különböző ellátási lánc típusok sajátosságaiból adódó menedzsment kihívásokat
  • Felismerni, elemezni és megoldani a vállalat környezetében jelentkező problémákat
  • Kezelni a nemzetközi ellátási láncok összefüggésrendszerébe helyezve a logisztikai és termelési folyamatokat.

Egy vezető számára ma már elengedhetetlen a vállalati logisztikai folyamatok, illetve az ellátási lánc működésére ható meghatározó üzleti és technikai folyamatok ismerete. 

Az a tapasztalatom, hogy a magyarországi vállalatok jelentős része még csak most kezdi felfedezni a logisztikai lehetőségben rejlő megtakarítási és fejlesztési potenciált, melynek egyik kiváltó oka a megfelelő szemléletmód hiánya! 

Ebben a rohanó világban  ma már nem elég csak a jó öreg szakkönyvek nyújtotta tervezési, elemzési és fejlesztési módszerek és eljárások ismerete, hanem proaktívan új megoldásokat kell keresni! 

A Corvinus Egyetem és az MLBKT által szervezett Logisztika és ellátási lánc menedzsment posztgraduális képzés élvezetes módon segített nekem az új utak keresésében, illetve adott számomra modern, rugalmas ismereteket és vezetői készségeket.

Varga Tamás, logisztikai vezető

Mader Logisztika Kft.

BESZERZÉS

Önnek való?

 

A képzés elvégzésével hallgatóink képessé válnak:

  • Az alapfogalmak elsajátítása, az aktuális trendek és más iparágak gyakorlatának megismerése után magasabb szinten rendszerezni és szintetizálni eddigi szakmai ismereteiket, nemzetközi kitekintéssel végezni napi munkafeladataikat.
  • Rendszer szinten átlátni a vállalat beszerzési folyamatait. Felismerni, elemezni és megoldani a vállalati környezetben jelentkező, beszerzéssel kapcsolatos problémákat.
  • Elhelyezni a beszerzést a vállalati működés különböző üzleti, jogi, döntési aspektusainak rendszerében, megismerve a köztük lévő összefüggéséket és egymásra hatásukat.
  • Megtervezni és irányítani a beszerzési folyamat működését, fejleszteni a folyamatokat.
  • Elemezni és menedzselni a beszállítói kört, valamint összehangolni az érintettek munkáját.

Közel 10 éves beszerzési vezető tapasztalattal a hátam mögött úgy döntöttem, hogy keresek egy beszerzésre specializálódott képzést Magyarországon. Ugyan a beszerzési szakmához kapcsolódóan több tréningen, konferencián vettem részt, mégis szükségét éreztem egy tematikusan felépített, iskolarendszerű oktatásnak. Ezen elvárásomnak a Corvinus Egyetem és az MLBKT beszerzési menedzser posztgraduális képzése tűnt megfelelőnek, amiről így utólag elmondhatom: megérte. 

Az „iskolapad-érzést” jó volt újra átélni, még ha ez a család és a munka mellett olykor megerőltető is volt. A jól felépített tematikának, tantárgyi struktúrának köszönhetően az eddigi ismereteimet rendszerezte, sőt néhány területen (pl. stratégia, jog, döntéselmélet) többletet is adott. 

Bátran ajánlom ezt a képzést olyan szakembereknek, akik rendelkeznek beszerzési gyakorlattal és ebben a szakmában szeretnék továbbfejlődni.

Kovács József, beszerzési vezető

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.