10 ok, amiért érdemes belevágni

A Budapesti Corvinus Egyetem – vagy ahogyan talán ismerősebb, a Közgáz – szakirányú továbbképzései biztos befektetést kínálnak azoknak a logisztikusoknak és beszerzőknek, akik szeretnék stabil alapokra helyezni vezetői karrierjüket. A logisztika és ellátási lánc menedzsment, valamint beszerzés szakon szerzett tudás a világ bármely supply chain szervezetében megállja a helyét.

1. Aki továbbtanul az többet is keres?

Lehet, hogy nem fogják holnaptól felemelni a bérét, de ha új munkát keres, akkor – ha a diploma mellett néhány év szakmai tapasztalatot is fel tud mutatni – akár 15-20 százalékkal magasabb bért alkudhat ki. A munkaadónak is megéri, ha megszerzi a jelenleg elérhető legkorszerűbb tudást, mert eredményesebben fogja végezni a munkáját. Érdemes tehát egy gyors számítást végezni: mennyi idő alatt térül meg a tandíj összege?

Az MLBKT 2018-as év elején készült felmérése megerősíti a korábbi évek tapasztalatait, miszerint a tanulás jó befektetésnek számít a logisztika területén. Az egyetemi végzettség, a mesterdiploma, a doktori fokozat vagy ismertebb nevén a másoddiploma (szakirányú továbbképzés) megszerzése akár több mint bruttó 100-150 ezer forintnyi pluszt jelenthet hónap végén. A szakirányú végzettséggel vagy MBA/PhD fokozattal rendelkezők kiugróan magas fizetést érhetnek el.

2. A cége is fizetheti

Tartozik egy szívességgel a főnöke a túlórái miatt? Itt a pillanat, hogy viszonozza azzal, hogy beiskolázza. Gondolta volna, hogy a logisztikai és beszerzési továbbképzések több mint 90 százalékát nem a hallgatók, hanem a munkaadóik finanszírozzák? A munkáltatók ezzel a befektetéssel kifejezhetik elkötelezettségüket és bizalmukat a legjobb vezetőik iránt.

3. Újabb karrier lehetőségek

Egy posztgraduális képzéssel a kezében nagyobb eséllyel pályázhat magasabb pozíciókra. Egy jó nevű egyetem oklevelével a nemzetközi karrierre is szép kilátásai lehetnek.

4. Kapcsolati hálót lehet építeni

Egy posztgraduális képzés, valljuk be, mindig is elitképzés marad. Az évfolyamtársai – Önhöz hasonlóan – tudásra szomjas, szorgalmas és jövőbe tekintő emberek lesznek, akikkel a barátságból emberileg és szakmailag is profitálhatnak később.

5. Motiváció a kiégés határán állóknak

Ha már úgy érzi, kezd belefásulni a munkába, ha már nem motiválja semmi, akkor egészen biztosan itt az ideje új kihívásokat keresni. Továbbtanulni még mindig kevésbé kockázatos, mint felmondani és más lehetőségre várni. Higgye el, nem késő újrakezdeni!

6. Tapasztalt rókáktól lehet tanulni

Nem szabad elfelejteni, hogy a szakirányú továbbképzés nem doktori képzés! Itt nem tudományos kutatásokban fog elmélyülni, hanem az elméleti összegzés mellett gyakorlatias szemléletű tudást is kap igazi szakmai nagyágyúktól.

7. Egy év alatt szerezhet oklevelet

Igen, valóban. Már két félév alatt is teljesíthető egyik képzésünk, hiszen nincs szükség alapozó kurzusokra. Rögtön a lényegre térhetünk. Ilyen egy év alatt teljesíthető szak a beszerzési menedzsment.

8. Specializálódhat

Egy-egy különleges szakon olyan speciális tudásra tehet szert, amivel nem sokan szaladgálnak az országban. Itthon szerzett beszerzési egyetemi oklevele például mindössze néhány tucat embernek van az országban.

9. Példát mutathat a beosztottjainak

A jó példa márpedig ragadós. Ha beosztottjai azt látják, hogy nem restell újra iskolapadba ülni, ők is érzik majd, hogy hasznos, ha fejlesztik magukat. Motiváló lehet számukra az is, ha megoszt velük egy-két új gondolatot, amit az órákon hallott.

10. Tanulni jó

Higgye el, teljesen más lesz visszaülni az iskolapadba érett fejjel. A képzés hozzásegíti ahhoz, hogy pontosabban megértse a munkája egyes folyamatainak hátterét. Élvezni fogja!

Persze nem csak előnyei vannak a posztgradnak. Amikor belevág egy egyetemi továbbképzésbe, mindenképpen beszélje meg családjával és a főnökeivel. Az ő támogatásukra nagy szüksége lesz! Jó hír viszont, hogy az MLBKT és a Budapesti Corvinus Egyetem logisztikai és beszerzési szakos posztgraduális képzésein – a hallgatók kérésére – nincs klasszikus vizsgaidőszak, év közben folyamatosan kell teljesíteni a vizsgákat.