Tanulni sosem késő

Ha fiatalon tanulunk meg valamit, nem jelenti azt, hogy jobban is csináljunk annál, mintha idősebb korban kezdenénk hozzá. Sőt. Számos híres és nagy hatású személyiség életútja rácáfol erre. Lássunk néhány példát arra, hogy sosem késő váltani, újat  tanulni!

175px-Joseph_ConradJoseph Conrad

39 évesen lett az angol irodalom nagy titánja, kevesen tudták róla, hogy 20 évesen még egy szót sem beszélt angolul, Lengyelországból származott.

 

julia-childJulia Child

Köztisztviselőként kereste kenyerét sokáig, míg 30 éves korától egyre inkább a főzés felé fordult a figyelme.

 

Samuel_L._Jackson_SDCC_2014_(cropped)Samuel L. Jackson

43 éves korára jutott el odáig, hogy jelentéktelen filmszerepek tömkelege után végre felfedezték. Azóta is az egyik legkeresettebb amerikai színész.

 

Henry_ford_1919Henry T. Ford

45 éves volt, amikor előrukkolt a forradalmi Ford T-modellel. Termékeny feltalálónak számított, nevéhez 161 amerikai szabadalom fűződött.

 

darwinCharles Darwin

50 évesen publikálta a teljes tudományos közösséget felforgató A fajok eredetét, addig zárkózott természettudósként élt.

 

Béres_József_1920_-_2006_(1)Béres József

45 évesen szerzett diplomát, 52 éves korában alkotta meg a Béres cseppeket és lett egy vállalatbirodalom feje.

 

170px-Jk-rowling-cropJ.K. Rowling

Egy csapásra vált híressé és gazdaggá a Harry Potter sorozat első részével. Előtte évekig élt szegényen, rosszul fizető irodai munkákból tengődve.

Persze nem mindenkinek adatik meg ekkora áttörés, mint az említett hírességek esetében. De az önképzésből mindenképpen és minden időben lehet profitálni. A diplomásként elvégzett szakirányú továbbképzések segítenek a korábban is végzett munka magasabb minőségi szintre emelésében, de akár új pozíció megpályázásakor is emelik a jelölt értékét, akár magasabb bér is kialkudható.

nyilt_nap_banner
A Corvinus Egyetemmel együtt szervezett logisztikai, beszerzési és disztribúció másoddiplomás képzéseink az adott területen szakmai tapasztalattal rendelkezők számára kínálják a tudásbővítés lehetőségét és a tanulás örömének érett fejjel való megtapasztalását – mennyire más, amikor valaki igazán motiváltan, a saját területében, ahol gyakorlata is van, képezheti tovább magát.

Közeledő áprilisi nyílt napjaink betekintést engednek néhány előadásba már folyó képzéseinkben.